big Vief Drents

4 personen

We hebben enorm genoten ondanks de harde wind van afgelopen zaterdag. De routebeschrijving was heel helder (super!), de route zelf was langs mooie plekjes (zo zeiden ook onze vrienden die we de tocht cadeau hadden gedaan en die in de buurt wonen, maar toch op plekken waren gekomen die ze nog niet kenden) en de proeverijen waren

zeer smakelijk! Een geslaagde dag dus waarvoor dank!

 

2 personen

We hebben enorm genoten van de Big Vief fietssafari. We zijn aangenaam verrast door de mooie route met de bijzondere beesten en de culinaire verrassingen op de pruverij stops. Het is heel fijn dat er geen specifieke tijdsblokken zijn voor de pruverijen, zoals met het arrangement van Happen en Trappen van de ANWB.  Helaas hebben we de Nederlandse landgeiten en heidekoeien slechts op grote afstand kunnen zien. Tsja, zo werkt dat natuurlijk wanneer ze op de grote stille heide lopen... Het boekje ziet er ook erg mooi uit en het is leuk om er nog verdere achtergrondinformatie uit te halen. Al met al een zeer geslaagde dag! Hoort zegt het voort, dat zullen we zeker doen. Sterker nog, dat is al gebeurd!

 

2 personen

De fietssafari was ondanks de zeer harde wind en de enkele regenbui heel erg leuk. In combinatie met de horeca gelegenheden met hun streek gerechten goed georganiseerd. Wij hebben een mooie en vooral gezellige dag gehad.

 

2 personen

Relaxed, afwisselend en origineel fietsavontuur - heerlijk dagje fietsen, ook in februari met motregen ;-)

Ook onze complimenten voor de proeverijen - supervriendelijk, voelden ons heel welkom en heel lekker.

 

2 personen

We hebben wel wat regen gehad, 2 keer nat geworden maar toen we om 17.30 uur weer bij Bitter en Zoet arriveerden waren we weer droog, wij zijn niet bang voor een beetje regen, sterker nog wij hebben er nog een rondje van 15 km door het Fochtelooêrveen bij aangeknoopt. Het was een mooie route, goed verzorgd met een super picknickmand.

 

4 personen

De fietssafari op zaterdagmiddag was een groot succes. Voor twee familieleden vanuit Brabant was het een enorme verrassing en zij waren zeer enthousiast. Ook voor mijn vrouw en mij, inmiddels twaalf jaar woonachtig in Drenthe, was het een geweldige ervaring. De combinatie van 40 kilometer fietsen, “wild” spotten, de goede en enthousiaste ontvangst op de drie locaties en de lekkere pruveriën was zeer geslaagd. Dit initiatief mag zeker extra onder de aandacht worden gebracht, want het brengt je in contact met Drenthe op zijn best.

 

2 personen

Gisteren een prachtige dag gehad met de fietssafari van de Drents Big Vief': fietsen langs mooie paden en velden, en dan ook nog eens onderweg lekkere pruverijtjes met lokale producten in mooie locaties en met uitsterven bedreigde bijzondere Nederlandse dieren te zien (en aaien). De safari is een initiatief van Rosa Van Der Kamp en ode aan 'vergeten' en bijna uitgestorven dieren in Nederland. En wat een geweldig mooi en informatief boekje met achtergronden en geschiedenis! Daar kan menig politicus en boer wat van opsteken. Ook de 'pruverij-locaties' waren bijzonder en heel gastvrij! We boften dat het nieuwe Theehuis de Bosrand net geopend was bij De Natuurplaats Noordsche Veld. Wat een heerlijke hapjes, broodjes en kazen en hammen...De Wolvarkenwangetjes bij het diner waren overheerlijk. Zelfs het bij het stoven van het vlees gebruikte bier, was van de lokale leverancier.

 

2 personen

Wij vonden vooral de route heel bijzonder en verrassend, en heel duidelijk omschreven. Wij hebben alle big vief niet gespot voor ons persoonlijk geen probleem, zijn ook boer. Hebben wel een land vol ooievaars gezien, heel bijzonder. Vooral qua natuur een prachtige tocht.

 

4 personen

Wij hebben een leuke dag gehad afgelopen vrijdag. Alles was goed georganiseerd en verzorgd. Wij hebben niet alle soorten van de big vief gezien, maar desondanks was de tocht een succes!

 

2 personen - winnaars prijsvraag Toeractief

Mijn moeder en ik waren superblij met de prijs van Toeractief! We hebben enorm genoten van de mooie fietstocht en van het heerlijke eten onderweg. We hebben vooral tijdens het eerste gedeelte van de route bijzondere Drentse dieren gezien (wat een schatjes, die jonge wolvarkens!). Van de Big Vief zelf hebben we er een paar niet gezien, maar dat mocht de pret niet drukken, integendeel! De route was heel duidelijk uitgestippeld, de huurfietsen waren comfortabel, de achtergrondinformatie was interessant, het contact met organisator Rosa was heel prettig, we werden overal warm ontvangen en de proeverijen waren goed verzorgd... kortom: van harte aanbevolen!

 

5 personen

Hartelijk dank voor de heerlijke fietssafari. Wij hebben genoten van het fietsen, het zoeken en de stops bij de bijzondere horeca gelegenheden. Wij hebben er lang over gedaan en zowel Natuurplaats Noordsche Veld als fietsenverhuur Kramer vroegen zich af of wij nog wel aan zouden komen. Behalve de Landgeit en het Heideschaap hebben wij alles gespot. Wij zijn dik tevreden en hebben dus ook nog een reden om terug te komen.

2 personen

 Natuurlijk hadden we geluk met het mooie weer en was de plaatselijke entourage geweldig (wat een mooie provincie, met rust en ruimte en wat een aardige mensen!), smaakten de biertjes en het eten verschrikkelijk goed en hebben we genoten van de fietstocht en de plekken die je dan aandoet.

 

Op de fietstocht zelf (prachtig fietsen alleen al!) heeft dat wolvarken ons hart gestolen; we zijn er nog eens voor teruggegaan. Zeer bijzonder - want nog nooit gezien, maar ook heel dichtbij en benaderbaar; deze dieren komen naar je toe, waar de geiten al van een grote afstand maken dat ze wegkomen.

 

De heiderunderen hebben we niet gezien, de ruimte voor hen om te grazen is ook zo groot...de dieren die meer gedomesticeerd leven (de Lakenvelder en het Drents hoen); je kijkt er toch anders naar dan als dieren in het wild leven. Maakt de route én de consumptieplekken onderweg er niet minder mooi om!

 

Al met al een formidabel weekend, een pleidooi voor dat wolvarken (op zijn minst een binnenkomer in de tip-5) en een daverend compliment voor Veenhuizen en omgeving.

 

En dus ook voor jou: een diepe buiging.

 

Er rest me alleen nog om te zeggen: we want more!