big Vief Drents
Jufferen Lunsingh Drents Big Vief

Landhuis - Restaurant - Hotel 'De Jufferen Lunsingh' is de eerste stop die je zal maken tijdens de fietssafari.Hier vind je Schoonebeeker schapen. De Schoonebeeker is een schapenras waarbij de naam refereert aan de plaats Schoonebeek (in de gemeente Emmen) waar dit ras

onder meer gehouden werd.

 

De Schoonebeeker en het Drents Heideschaap pasten in de eeuwenlange praktijk het beste bij het lokale voedselaanbod. In die zin waren het toen commerciële rassen. Dat veranderde toen de kunstmest kwam, want nu kon er zonder schapenmest voedselarme grond worden omgetoverd in vruchtbaar land voor akkerbouw en rundveehouderij. De heideschapen waren economisch gezien overbodig. De Schoonebeeker is het grootste heideschaap in Nederland en net als het Drents Heideschaap is het een zeldzaam dier.

 

Voor De Jufferen Lunsingh zijn de natuur en de omgeving belangrijk. Dat is terug te vinden in hun keuken. Ze gebruiken zoveel mogelijk onze eigen producten en ingrediënten uit de streek. Ze hebben hun eigen kruidentuin, moestuin, boomgaard met oude fruitrassen, bessentuin en hun eigen vee. Ze roken zelf vis, maken en drogen  hammen en slachten wild. Voor De Jufferen is elk seizoen opnieuw een feest. De menukaart wordt dan ook  aangepast aan het seizoen.

 

 

Jufferen Lunsingh Schoonebeeker Drents Big Vief